Поредно изследване разкрива тревожните странични ефекти от използването на микровълнова печка. Експертите

...
Поредно изследване разкрива тревожните странични ефекти от използването на микровълнова печка. Експертите
Коментари Харесай

Поредно проучване разкри как ни вреди използването на микровълнова печка

Поредно изследване разкрива тревожните странични резултати от потреблението на микровълнова печка. Експертите от дълго време сигнализират, че не трябва да слагаме храна в пластмасови съдове и изясняват тъкмо за какво.
Прочетете още
Сложени в микровълновата печка, синтетичните материали свобождават " орди " от малки пластмасови частици - в някои случаи повече от 2 милиарда нанопластмаси и 4 милиона микропластмаси на квадратен сантиметър.

Авторите на проучването - експерти от на Университета в Небраска, Съединени американски щати използваи микровълнова печка за пластмасови бебешки бутилки, публично утвърдени като безвредни за приложимост. В бутилките поставят вода и други течности и ги загряват в продължение на три минути.

Резултатите демонстрират, че вследствие на това деяние, децата ще обхванат огромни количества микропластмаса. Неотдавнашно проучване установява, че 77% от хората на планетата към този момент имат микропластмаса в кръвта си.

И в това, за жалост, не е толкоз учудващо, поради че миниатюрни пластмасови частици са открити даже по най-високите върхове на Земята, както и в най-дълбоките океани.

Някои микропластмаси са направени от перфлуороалкилирани химикали (PFAS), наричани нормално " безконечни химикали ", защото е належащо доста време, с цел да се разградят.

Експертите към момента изследват по какъв начин тъкмо микропластмасата въздейства на организма. Но несъмнено е, че е токсична и може да има редица нездравословни последици.

И в случай че желаеме да заобикаляме сходни отрицателни въздействия, добре е да създадем някои дребни промени в личното си всекидневие. Като начало може просто да не слагаме пластмаса в микровълновата си печка, поучават от The Cool Down.

 

Източник: lifestyle.bg
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР